Boken kommer 18 september

Lagens förlängda arm granskas i ny bok. Ordningsvakter får endast tio dagars utbildning, men sätts trots det in på allt fler platser och i allt mer komplexa situationer. Det visar journalisten Kolbjörn Guwallius i boken Ordningsvakter. Nödlösningen som blev permanent som kommer på Verbal förlag den 18 september.

Genom ett wallraffreportage från ordningsvaktsutbildningen, grävande i medie- och myndighetsarkiv och egna intervjuer visar Kolbjörn Guwallius hur det som var tänkt som en tillfällig och starkt begränsad lösning på polisbristen har utvecklats till en fundamental del av ordningsmakten. Yrket har gått från extraknäck till heltidsjobb – utan att utbildningen har följt med. Dagens ordningsvakter ställs inför situationer de inte är förberedda på, vilket innebär risker för såväl allmänheten som för ordningsvakterna.

Kolbjörn Guwallius har tidigare skrivit bland annat den hyllade avslöjande reportageboken Grip till varje pris (Verbal förlag 2014) om de rättsvidriga väktarmetoderna i Stockholms tunnelbana och Sätta färg på staden (Dokument Press 2010) om gatukonsten och dess relation till samhället.

Förhandsboka nu så har du boken före alla andra ➔

Boken kan beställas direkt från förlaget här på bloggen! Förhandsbokade böcker når mottagaren senast den 12 september (ordinarie utgivningsdatum 18 september). Boka nu…

Ordningsvakter kommer självklart även att kunna köpas i välsorterad bokhandel samt i nätbokhandlarna.

Bokfakta

Förlag Verbal förlag
ISBN – danskt band 978-91-87777-27-1
ISBN – e-bok 978-91-87777-30-1
ISBN – nedladdningsbar ljudbok 978-91-87777-31-8
Utgivningsdatum 18 september 2017
Antal sidor 288
Vikt ca 360 gram
Mått B135 x H210 mm
Ljudbokens längd ca 9,5 timmar

Sagt om Grip till varje pris

En klassisk granskning, ett gräv över tid, en viktig bok — Tidskriften Scoop
Dramatisk, spännande och välskriven — BTJ-häftet
Storartad journalistik. Boken avslöjar ett vådligt snedsteg i vårt rättssamhälles dunkel — Situation Sthlm
Gedigen granskning — Litteraturmagazinet
Välbehövlig granskning, kittlande som det största äventyr — Sydsvenskan
Väldigt övertygande — SVT Kulturnyheterna

Grip till varje pris (samt den uppföljande korta e-boken Förneka till varje pris) är Kolbjörn Guwallius förra bok, som kom ut 2014.